Sebze Graten
Malzemeler:
- yarım kilo karnabahar
- yarım kilo pırasa
- 1 adet büyük baş soğan
- 3-4 adet havuç
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- mısırözü yağı
- muskat
- kaşar
- tuz
- karabiber
- (isteğe bağlı et-tavuk suyu)
Karnabahar, havuç ve pırasa su dolu bir tencerede haşlanır, tuz ve karabiber (isteğe bağlı et-tavuk suyu) eklenir. Haşlanan sebzeler bir borcama alınır, süzülen sudan 1 bardak kadar ayrılır. Un, yağ ile kavrulur ve süt ilave edilir, çırpma teliyle karıştırırken sebzeden arta kalan sebze suyu, rendelenmiş muskat, tuz da ilave edilir ve koyulana kadar pişirilir. Ardından beşamel sos, sebzelerin üzerine dökülür ve önceden 250derecede ısıtılmış fırına verilip 10 dakika kadar pişirilir. Sonra fırından çıkarılır vegratenin üzerine kaşar konup tekrar, kaşarlar eriyene kadar fırında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder