08 Ocak 2012

Cheesecake Tarifi

Lezzetli olan her şeyi seven biriyken tatlılara hayır demek mümkün değil. Bir çok tarifi denedim ama en güzeli ve %100 tutanı budur:) Meraklılarına duyurulur...

Limonlu Cheesecake Tarifi:

Malzemeler:

  • 1,5 paket eti burçak
  • 100 gr tereyağı
  • 600 gr Labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 200 ml. sıvı krema
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 limon suyu ve rendesi (limon yerine, portakal, çilek v.b bütün meyveler kullanılabilir veya sade de olabilir.)
Sos için: 
  • 200gr Meyve (taze ya da donmuş olabilir) Ben genelde limonlu cheesecake'e frambuaz, böğürtlen ve yaban mersinini çok yapar ve yakıştırırım.
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker (arzuya göre daha az ya da daha fazla olabilir)
  • 1 su bardağı su
Fırın 200dereceye ayarlanıp kelepçeli kalıp alüminyum folyo ile kaplanır. Tereyağ eritilir, bisküviler rondodan geçirilerek tereyağ ile karıştırılır. Kalıba dökülür ve üzeri iyice bastırılır. Buzdolabında soğumaya alınır. Ayrı bir kapta önce şeker ve yumurta çırpılır, ardınan labne peyniri hariç tüm malzemeler eklenip tekrar çırpılır. En son labne peyniri de eklenip çırpılır ve buzdolabındaki kalıp çıkartılarak üzerine dökülür. 200derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. ( üzeri çok az pembeleşecek, çatlarsa ne ala süper yapmışsınız demektir:))  Sos içinse; malzemelerini ocakta sürekli karıştırarak koyu kıvam almasını sağlayıp pişen cheseecake'in üzerine dökülür ve ılındıktan sonra buzdolabında en az 1 gün bekletilir. Ne kadar çok beklerse (min 6saat) o kadar lezzetli olur.

Umarım siz de beğenirsiniz :)

3 yorum:

  1. İlk fırsatta yapıcam ben de bunu :) Belki Melis'in doğum gününde yaparım =)

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin ikinize de o zaman :))

    YanıtlaSil