08 Ocak 2012

Keks Tarifi

Alman Kurabiyesi

Malzemeler:

  • 500 gr un
  • 250 gr tereyag ya da margarin 
  • 250 gr seker
  • 250 gr file badem (ya da fındık, ceviz)
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
File badem rondolanır. Tüm malzemeler, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene dek yoğurulur.1 saat kadar Buzdolabında bekletilirse daha kolay açılabilir.Sonra  Merdane yardımıyla  1-2cm kalınlığında bir hamur açılır ve şekilli kalıplarla kesilip yağlı kağıt kaplı tepsiye konur. 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir. Üzeri çok hafif pembeleşince, yaklaşık 20 dakika kadar, hemen fırından çıkarılır.

Not: Şekilli kalıplarınız yoksa kendiniz de bir şeyler uydurabilirsiniz. Misal; çay bardağıyla yuvarlak, şekilli dondurma kalıplarını kullanarak ya da bıçakla keserek de şekil üretebilirsiniz. Bu ölçüler aile doyuran cinsinden, isterseniz yarı yarıya da yapabilirsiniz. Ben bu tariftekini yapıyorum zira ailede herkes kurabiye sever ve bayatlamayan cinsten olduğu için rahat 1-2 yiyebiliyoruz.


Sevgili Yeliz Yeşil İkiz arkadaşıma tarif için teşekkürler:) Daha nicelerini paylaşacağım...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder