16 Şubat 2012

Tarçınlı Ahududulu Kek

Görsel Şölen


Meyveli keklere bayılıyorum. Yapması da yemesi de ayrı zevk. Görüntüsüne de laf edilmez.. Her türlü doyuruyor insanı yani:) Özellikle Ahududu, Frambuaz, Böğürtlen, Yaban mersini gibi meyveler çok yakışıyor keklere.. İşte bu muhteşem lezzetlerden biriyle tanıştırıyorum sizi bugün;)


Not: Keklerde yumurta kokusunu sevmediğim için hangi kek olursa olsun max 3 yumurtayı geçmem;)


Tarçınlı Ahududulu Kek


Malzemeler:


2 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ahududu (dondurulmuş)
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket vanilin
1paket kabartma tozu
1su bardağı şeker (şeker oranı düşük severiz biz, o nedenle bu kekte de 1.5 kullanabilirsiniz)




Yapılışı:


Fırın 175 dereceye ayarlanır. Yumurta ve şeker çırpılır iyice köpürene kadar, sıvı tüm malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçın elenerek eklenir ve çok fazla çırpmadan karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına karışım eklenir, üzerine ahududular konur, kimisini parmağınızla bastırabilirsiniz, ortasına kadar iner kekin ancak ben üstte bırakmayı yeğledim bu sefer. Ardından da  fırına verilir. Yaklaşık 40dk kadar pişirilir. Kürdan testiyle pişip pişmediği anlaşılır.


 Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder