16 Şubat 2012

Portakallı Bademli Kek

Portakal, Badem Bir Arada


Epeydir kek yapmıyordum, neredeyse fiks tarifimi bile unutacakmışım:)) Girdik mutfağa, koyulduk işe.. 2 kek birden çıktı:) diğeri de tarçınlı ahududulu. O da eklenecek elbette hemen:)


Malzemeler: 


2 yumurta
1 su bardağı şeker (Biz ailece az şekerli severiz.Şekerli sevenler 1.5 su bardağı koyabilir)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 dolu dolu yemek kaşığı yoğurt
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 su bardağı rondolanmış file badem (Ben kayısı bademi kullandım, bu sefer;) Fındık, ceviz vs eklenebilir)
1 paket vanilin
1paket kabartma tozu




Yapılışı:


Fırın 175dereceye ayarlanır.Yumurta ve şeker bir kaba alınıp köpürene dek çırpılır. Ardından sıvı malzemeler ve portakal ile badem eklenip tekrar çırpılır. Sonra kabartma tozu, vanilin ve un elenerek ilave edilir karışıma ve havasını söndürmeden karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır ve karışım kalıba dökülüp fırına verilir. Yaklaşık olarak 40dk kadar pişirmek gerek. Kürdan testiyle pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. 


Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder