30 Ekim 2012

14. ay

Non stop walking :)


14. + bir kaç günlükken hiç bir yere tutunmadan, hedef oluşturmadan yürümeye başladı.. Başlayış o başlayış, daha da tutabilen yok:D Kendi etrafında dönüyor, çömelip bir şeyler alıp tekrar kalkıyor vs vs. tek sıkıntı otururken bir yere tutunmadan kalkamıyor. E o da sanırım koca toto ve göbekten kaynaklı:Pp Uyku haricinde hep ama hep yürüyor:)

Aylardan beri uğraştığımız alkışı inatla yapmıyordu ya.. Yeni başladı:)) O da ters.. bir avcunun içini diğer elinin üstüne vuruyor:D Çok komik bir görüntü oluşuyor haliyle:))) Anladım ki canı istediğinde her şeyi yapabilen ve fakat canı istemediğinde hiç bir şey yapmayan bir oğlum var:))

Dillendi feci şekilde.. dedi (kedi), eşee(eşşek), hav hav (köpek) vs gibi kelimeler söylüyor her gün ve nicelerini.. Lakin çoğu zaman bıdır bıdır konuşuyor ama biz anlamıyoruz:) Çok dilli olacak gibi geliyor ama dur bakalım:))

Kesinlikle anası gibi hayvan hastası.. Öyle böyle değil ama.. Bütün kediler, köpekler, tavşanlar, horozlar, atlar, develer.. gördüğü tüm hayvanlara önce ''aaaayyyyyyyyy'' diye çığlığı basıp sonra '' del del deeeeel'' diyor:)))

Uyku düzenimiz ve yemek düzenimiz hala aynı, değişen bir şey yok. Herkese gülücük saçan, şımaran ve de sürekli ilgi isteyen bir çocuk hala:) Kalabalığı çok seviyor belli.

Babası kucağına alıp cici yap oğlum deyince iki eliyle birden yanaklarını okşuyor ya da tokadı yapıştırıyor:Pp Sanırım en güzel zamanları.. Hem istediği her şeyi çok net ifade ediyor hem de bir şeyleri kendisinin yapabilmesinin gururunu yaşıyor.) Artık masalara uzanıp istediği her şeyi alabiliyor. Bardaktan su içebiliyor, biberondan  da içiyor, suluğundan da .. nasıl isterse öyle takılıyor yani:) Yemek yeme işine gelince kaşık fobisi devam, muhakkak kendi yiyecek:) Allaht'an ki kalabalıkta tutturmuyor. Bayram boyunca yedirebildim kaşık ve çatalla ama tabi ki kendisinin yemesi içinde bir kaç bir şey tutuşturdum eline. Bayram boyunca yer yatağında yattık Çağlar'la beraber. İlk gece uykusuna dalış 1 saat sürdü:) Ortamı yabancıladı sanırım. Diğer akşamlar hiç sorun çıkarmadı ve bende  kuzenlerim, teyzelerimle sohbet muhabbet dolu akşamlar geçirebildim:) Böyle çocuğa can kurban..

Kuzenlerimin çocuklarına ve dayımın çocuklarına (yani kendinden yaşca biraz büyük çocuklara 3-10yaş) bayılıyor. Sürekli sevmek istiyor, peşlerinde dolanıyor, sarılıyor, kahkaha atıyor:))  Sevgi kelebeğim benim..:)

İşte böyle ..Çağlar büyüyor ve büyüyor..ve büyüyoorr.. Hızına yetişemiyoruz.. Zaman yetmiyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder