16 Mayıs 2012

Hoşgeldin 9a :)

9 Aylık Minik Bir Adam

Evet 9a oldu Çağlar ayın 13ünde.. Anneler gününde.. Müthiş bir hediye elbette.

Kocaman bir çocuk artık Çağlar. Kendini her türlü ifade edebiliyor. Kah bıdır bıdır konuşarak, kah hareketlerle ya da yönlendirmesiyle.. Dr.umuz 9-12 ayın ev sofrasına alıştırma dönemi olduğunu söyledi. Yumurta beyazı, bal, bakla, süt ve patlıcan hariç her şey yiyebilir dedi. Ne ala ..ne ala:) azar azar tuz, salça vb şeyler de kullanabileceğim artık. Bu da demek oluyor ki tamamen bizim yemeklerden yiyecek. Bizim için zaten çok kolay olacak çünkü 4. aydan beri eline bir şeyler veriyorum sofradan. Tabi dönemine uygun şeyler ama bizimle birlikte yemeği biliyor yani. E geçen iki ayda da ufak ufak bizim yemeklerimizden vermiştim, alışık yani:) Bundan sonrası benim için keyif.. Ne yedireceğim diye düşünmeyeceğim:)) ne yiyeceğiz diye düşüneceğim:)) İlk tamamen bizim yemeklerden yediği yemek ise Napoliten soslu Spaghetti:)) Bol baharatlı, biberiyeli :))

Boy ve kilomuz orantılıymış, kilo azcık fazla olsa da :) Artık işaret parmaklarımızdan tutuyor ve tamamen nereye gideceğini kendi belirliyor:) Dönmeleri çok sevimli..  sol bacak havaya kalkıyor, bir süre kaldıktan sonra dönüyor:)) Kendi kendine vakit geçirmesi de geçmişte olduğu gibi.. Oyuncaklarıyla severek oynuyor.. Tek sorun gözüne gözükmeyeceksin:D Aksi takdirde hemen parmakları istiyor:))

Güleçliğini koruyor bebikom.. Her şeye ve herkese gülüyor.. Maşallah.. Hep böyle gülsün inşallah.
Dişlerden hala eser yok :) Damakta birikmiş hepsi ama hiç biri patlamamış dedi Dr.umuz. Farkındayız zaten;)
Geçen aylarda çıkan yüz kızarıklığı, pütürlüğü de alerjik bünyeli olmasından kaynaklıymış. Alerji testi yaptırdık yumurta beyazı, sarısı ve peynire karşı herhangi bir alerjisi yok. Allerset diye bir damla vereceğim 1 ay boyunca ve atopiclair süreceğiz yüzüne:) Zannediyorum 1 yaşında daha detaylı bir alerji testi yapılacak.

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı ise sol gözde devam ediyor, çapaklanma iyice azalmış olsa da.. Göz Dr.una görünüp ona göre bir karar vereceğiz. Müdahale gerekebilir yani. Neyse ki biz de zaten sünneti  de aradan çıkarırız diyorduk;) Bakalım neler olacak..

Mutluyum, Mutlusun, Mutlu :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder