02 Nisan 2012

7 Aylık Koca Bir Bebe:)

Balım 7 Aylık

Hali hazırda yemediği şey yok çok şükür:) Bu ay denemelerimize İsveç köftesi, çilek, karides, levrek, çipura, enginar, keçi peyniri, yumurta beyazı, abaza peyniri ve niceleri konuk oldu:) Aynen devam.. Deneme-yanılma;)
Bir tek keçi peynirinde ufak bir problem yaşadık, yanakları al al oldu kuzumun :)) Belli bir süre (10 gün kadar) atopik dermatite iyi gelen bir krem süreceğiz yüzüne.

Kan tahlili hala yapılmadı. Dr.umuz gerek görmüyor. Bu kadar şeyi yiyen çocuğun kansızlığı olmazmış:)) Bir de Sünnet için Babamızı ikna ettik nihayet:) Dr.umuzla da görüştük ve engel bir durum olmadığını öğrendik. Ancak şimdilik rafta tutuyoruz zira Çağlar'ın sol gözünün gözyaşı kanalı tıkanıklığı az da olsa devam ediyor ve Dr.umuz 9.aya kadar geçmezse ameliyat dedi. Bu nedenle 9.aya kadar bekleyeceğiz, devam ederse ikisi bir arada olacak yani;)

Dönmüyor bu çocuk diyordum ya.. Demez olaydım:D Bir döndü pir döndü..fır döndü gibi şimdi:) Döne döne tüm salonu turluyor:) Oturma konusuna gelince, kendi oturuyor-dengesini de sağlıyor ama bazen kendini arkaya attığı için hala dibinde duruyoruz oturduğunda:) Oyun halısı ne büyük icaat... 3.ayından beri non stop oynuyor hala:)) Tabi dönem dönem farklı oyuncaklar asılıyor:)

Bu kuzu tam yemelik oldu.. Gezmeyi öyle seviyor ki..diş çıkarma sürecinde mızmızlanıyor evdeyken..Ancak kendimizi dışarı atınca bir kez bile mızlamıyor:)))) Anasının ve Babasının yolunda ilerliyor yani;)

Uyku saatini, saatlerin ileri alınmasıyla birlikte ileri aldık. 17-18 gibi uykuya geçerken 19'da uykuya geçmeye başladı. Kalkma saati aynı, yine sabah 07:)

İlk kez bu ay.. uyku saatini bir günlüğüne umursamadık ve Avm'de çılgınlar gibi 9 saat dolaştık..22'de uydu  ilk kez:) Çok şükür sorunsuz.. Sabah kalkış yine aynı ama tabi:))

Herkese gülücük saçmalar devam ediyor:) Tek bir şey yeni türedi.. Beni istediği zaman (başkasının kucağındayken) ve ben gözden kaybolursam ağlama ve yaygara arası bir hale bürünüyor:)) Beni gördüğü gibi gülmeye başlıyor:)) İletişimimiz öyle kuvvetli ki( bunu hissetmemek mümkün değil) oyunlarımız, konuşmalarımız, her bir şeyimiz gün geçtikçe daha anlamlı oluyor..

Bir sarılması ve başını omzuma dayaması var ki sormayın.. Eriyorum..Hangi Anne-Baba erimez ki değil mi?:)

Bu ay mızmızlık demeye utanıyorum, biraz huysuz Çağlar.. sebep belli..Diş:) kabarıklık her yerde ancak teşrif eden diş yok henüz:) Dr.umuza gittiğimizde özellikle sordum, kulaklarıyla oynuyor acaba bir şey mi var diye sorunca baktı sağolsun. hiç bir şey yokmuş:) Sadece ve sadece Diş:))) Hadi diiş.. çok bekletme de gel artık.. Pasta figürün bile hazır, duruyor bir kenarda;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder